Lipovci v Domu počitka Trzin

Objavljeno .

dom trzin 2015V četrtek, 26.3.2015, smo Lipovci  začeli, zdaj že tradicionalno, z obiski domov za starejše občane in letos je bil prvi obisk namenjen oskrbovancem DOMA POČITKA TRZIN.

V prijetnem okolju, sredi Trzina, je Občina uredila lične prostore za 57 oskrbovancev. Prednost sprejema imajo občani kraja, seveda, če ni dovolj povpraševanja domačinov, dobijo prostor tudi drugi.  V tem malem kolektivu se ljudje bolje spoznajo med seboj in tudi ustvarijo bolj pristne odnose z zaposlenimi. Prostori lično popleskani, z lepim pohištvom in osmišljenim programom dejavnosti, omogočajo oskrbovancem toplo domačnost. V Domu so tudi poskrbeli za vzporedne   dejavnosti, kot so: frizerski salon, pedikura, masaže in podobno. Prostore pa uporabljajo tudi drugi občani, kjer jim je s plačano članarino omogočeno obiskovanje raznih delavnic in izobraževanje primerno za ljudi v tretjem življenjskem obdobju.

Predsednica društva LIPA Metka Zupanek je zbrane prisrčno pozdravila in jim povedala, da z veseljem prihajamo že več let zapored k njim. Potrudimo se pripraviti prijeten program: s pevskim zborom, z literarnimi prispevki, z recitacijami in z glasbo, tokrat s triom citrark iz skupine Notice. Zbrani oskrbovanci Doma so z zanimanjem spremljali pripravljen program, še posebno so se razživeli ob petju znanih ljudskih pesmi in tudi sami zraven peli. Z našim programom so bili zadovoljni, nagradili so nas z ploskanjem in vabilom, da jih kmalu spet obiščemo in jim polepšamo dan.

Na koncu programa nas je vodstvo Doma pogostilo z izbrano malico, ki nam je v dopoldanskih urah kar prijala.

Nekaj utrinkov v foto galeriji:

Če vaš računalnik nima nameščenega vtičnika za flash, za ogled fotografij kliknite TUKAJ

Fotografije in besedilo:
Mirjana Kavčič