Lipa v domu počitka v Mengšu

menges feb2016V petek, 5. februarja 2016, so oskrbovance Doma počitka v Mengšu prvič obiskali člani dveh društev iz Domžal. Ljudske pevke Šole zdravja iz Domžal, ki jih vodi zborovodkinja Marika Haler so z ubranim petjem znanih narodnih pesmi razživele oskrbovance,ki so se pridružili petju, Plesna skupina Češminke Univerze za 3. življenjsko obdobje Lipa, ki jih vodi Boža Bauer, pa je razvnela vse prisotne v polno zasedeni dvorani. Ob spremljavi Mile Živulovič na harmoniko in Janeza Vrenjaka na kitaro in orglice, so zaplesale več slovenskih ljudskih plesov. Predsednica Lipe Metka Zupanek je dala prireditvi ton kulturnega praznika, ko je prisotne spomnila na Prešerna in v tem tonu tudi prebrala dve pesmi nekdanjih oskrbovank doma iz prvega literarnega zbornika Lipe. Zlatka Levstek, ki od samega začetka vodi literarni krožek, je zrecitirala Prešernovo pesem Kam in nekaj lastni pesmi. Za vrhunec prireditve pa so vse nastopajoče medse povabile oskrbovance doma, da so skupaj zapeli in zaplesali. Res lepa popestritev.

Tekst: Zlatka Levstek

Foto: Marjan F. Levstek