Zaključna razstava Lipe v Galeriji Domžale

razstava del 2016

V četrtek, 26. maja 2016, je bila otvoritev pestro zastavljene razstave članic krožkov Lipe, ki delujejo na kulturnem področju. Razstavljena so dela članic likovnega, keramičarskega in klekljarskega krožka ter krožka izdelovanja punčk za UNICEF.

V kulturnem programu otvoritve, ki ga je vodila predsednica Društva Lipa, gospa Metka Zupanek, so zapele članice vokalne skupine Lipe, ki jih vodi gospa Marina Aparnik, članice literarnega krožka, Zlatka Levstek, Mira Smrkolj in Janka Jerman, so brale svoje pesmi in kratko zgodbo, pesmi Mici Jenc je prebrala Metka Zupanek. Predstavile so se še citrarke Siničke in kitaristke Strunice pod vodstvom profesorice Damjane Praprotnik, s solistom na čelu. Igrale in pele so znane narodne viže, da so tudi obiskovalci lahko zapeli zraven.

Prijetno vzdušje je dopolnila gospa Mojca Vilar, vodja likovnega krožka, ki je predstavila likovno zasnovo razstave. Tu je letošnja bera 27 članov, od ogledal, preko oblakov in praproti do modernih slik v sliki. Zelo zanimivo, vredno ogleda. Posebni so tudi izdelki iz gline, pa domžalski slamniki, opremljeni s trakovi in cvetlicami iz klekljane čipke, res odlično, klekljarski krožek vodi gospa Marija Rupert, in ob oknu še cela četica domžalskih Špelc in Jankov, za UNICEF.

Razstava v Galeriji Domžale (Vele) bo odprta en teden, do petka 3. junija 2016. Vabljeni.

Tekst: Zlatka Levstek
Foto: Marjan Levstek