LUKOVICA - Vikend odprtih vrat v Srcu Slovenije

Objavljeno .

lukovica2016

Petek, sobota in nedelja, 2. - 4. septembra 2016, je Lukovica nudila dobrodošlico na prazničnem začetku jeseni. Organizirano je bilo veliko dejavnosti in to na različnih lokacijah Občine.

Društvo upokojencev Lukovica s številnimi aktivnostmi združuje člane v tretjem življenjskem obdobju: pogosti izleti druženje ob ročnih  in rokodelskih spretnostih, izdelovanje cvetja iz koruznih listov-ličkanja, papirja in drugih materialov, vezenine, pletenine in kvačkani izdelki, vezava knjig... Organizirali so pregledno razstavo v obnovljeni stari domačiji v centru Lukovice; "Ustvarjalni upokojenec", kjer so imeli brezplačne delavnice izdelovanja cvetja, vezenja,  slikanja in še marsikaj. 

Lipovke smo se v petek, 2.9.2016, na povabilo naše kolegice Marcele, udeležile razstave in delavnice izdelovanja cvetja.

Na prijazno povabilo gospe Vere Beguš, pa smo v soboto, 3.9.2016, predstavnice LIPE DOMŽALE s Punčkami iz cunj in predstavitvijo dejavnosti društva popestrile prireditev v Krašnji "Na vasi je lepo, ko na kanalu pod lipo zapojo". To prireditev  v Krašnji  tradicionalno, letos je že trinajstič, organizira  KUD Fran Maselj Podlimbarski. Razveseljivo je dejstvo, da za te praznične dni živijo in sodelujejo vsi krajani. Da je prireditev priljubljena, govori seznam sodelujočih domačih in gostujočih društev in skupin ljudskih pevcev, folklore, glasbenikov, športnikov, gasilcev...

Torej, občina Lukovica in njeni občani so se v teh prazničnih dneh družili in imeli lepo!
 
Fotografije in besedilo:
Mirjana Kavčič

Nekaj utrinkov tudi v foto galeriji (kliknite slike za povečan prikaz):