Modra je moja barva

mirajarcNaša članica Mira JARC, izbranka likovnega natečaja Akvarel, je v torek, 10. januarja 2016, imela odprtje samostojne likovne razstave v Menačenkovi domačiji v Domžalah.

Mira je že v mladosti rada risala, spodbujala sta jo dobra pedagoga v osnovni šoli in gimnaziji v Kamniku, akademska slikarja Leo Homar in Aladin Lanc. Odraščanje v Kamniku, pa ji je nudilo s svojo pokrajino in prekrasnimi planinami ne usahli izvir motivov. Mladostne sanje so jo vlekle k arhitekturi, a vse se vedno ne uresničijo, je pa v bogato zameno postala mlada  mamica sinu in hčerki. Danes je ponosna babica trem vnukom in vnukinji,  ki je podedovala veliko njenih genov in je na dobri poti izobraževanja na področju umetnosti.

Kot ustanovna članica Društva LIPA, članska izkaznica nosi štev. 18, se je vključila, poleg drugih dejavnosti, likovni delavnici pod mentorstvom dipl. slikarke Marije Mojce Vilar in ji ostala zvesta vse do danes.

Velik pečat je pustila tudi kot prva - dolgoletna animatorka v skupini UNICEF-ovih prostovoljk pri programu PUNČKA IZ CUNJ, pri nas poznane kot domžalske Špelce in Jankoti . Slikarska žilica ji je pomagala pri prekrasnih kreacijah oblačil, povzetih tudi po priljubljenih pravljicah Janko in Metka, Sneguljčica, Kekec in Mojca itd.

Vseh svojih talentov ni uspela perfekcionizirati, a poleg likovnih veščin, se je posvetila tudi petju, najprej v pevskih zborih, kasneje pa na samostojni poti, kjer se spremlja sama tudi s kitaro.

Naši kolegici Miri  ČESTITAMO  in ji želimo še veliko lepih trenutkov na področjih, ki jo osrečujejo!

Razstava bo odprta do  31. januarja 2016.

Prispevek pripravila: Mirjana Kavčič

Nekaj utrinkov v foto galeriji (kliknite slike za povečan prikaz)

Video prispevek: You Tube, avtor Miro Pivar, domzalec.si