Lipa Domžale na 17. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Na razstavnem prostoru Občine Domžale se je v torek, 26. septembra 2017, popoldne zelo simpatično predstavila Lipa Domžale. Prostor so objemale punčke za Unicef, krasile slike in čudovite klekljane čipke na kamnih, ki so požele največ občudovanja obiskovalcev, literarni zborniki in bilten Lipe, samostojne knjige poezije, proze in programi za delo v novem šolskem letu, poleg prospektov Občine Domžale.

Obiskovalci festivala so si lahko ogledali delovanje Lipe v sliki in besedi na TV ekranu, program pa prebrali tudi na velikem novem panoju. Za prijetno vzdušje na razstavnem prostoru so skrbele nekatere aktivne članice Lipe s predsednikom. Posebno lepo so zazvenele citre in kitara, marsikdo je pristopil in pridal svoj glas.

V sredo, 27.septembra, so na odprtem odru zapele in zaplesale še plesalke ljudskih plesov Češminke, ki jih vodi Boža Bauer in deluje v okviru društva. S petjem in plesom so predstavile delček glasbene in kulturne dediščine Občine Domžale ter slamnikarstva.

Vsa zahvala gre Občini Domžale – oddelku za družbene dejavnosti, ki vsako leto rezervira razstavni prostor tudi Društvu Lipa in mu omogoči predstavitev.

Tekst: Zlatka Levstek, Marija G. Kugler

Fotografije: Marjan F. Levstek, Marija G. Kugler