Dvajset let pohodništva

Dvajset let pohodništvaPiše se leto 1999. 19. marec. Rojstni dan pohodniške skupine LIPOV CVET. Tako ime smo si izbrali člani Lipe, ki smo se odločili, da bomo ponedeljke preživeli na pohodih. Na prvem srečanju nas je bilo le osem, danes se nas zbere vsak ponedeljek nekaj čez dvajset, včasih tudi več, šteje pa naša družba nekaj čez trideset članov. Občasno se pomladimo, saj hodijo z nami tudi naši vnuki.

Desetletnico smo obeležili s pohodom na Triglav in zgibanko, ob petnajstletnici smo izdali almanah z naslovom Čez drn in strn, potepali pa smo se po Pohorju, na dvajsetletnico pa nas bo spominjala nova zgibanka in še kaj bomo uganili.

Na leto se nabere čez petdeset pohodov. Občasno se udeležujemo tudi organiziranih pohodov po Sloveniji ob sobotah. Uživamo v naravi in druženju, razvijamo tovarištvo in pravilen odnos do narave, spoznavamo lepe kotičke naše domovine. V teh dvajsetih letih smo se povzpeli 600 km v višino, kar pomeni, da bi oseminšestdesetkrat osvojili Mont Everest, v naravi pa smo preživeli okrog 1100 dni.

Imamo svojo himno, ob rojstnih dnevih objeti v krogu zapojemo slavljencem našo rojstnodnevno pesem. Povezani smo tudi s starejšimi člani, ki ne zmorejo več naših poti, radi pa pridejo na naša novoletna druženja. Na žalost pa smo se od nekaterih tudi za vedno poslovili. Se jih pa radi in večkrat spominjamo.

Hitro pridite med nas, če vas mika špas. Naša vrata so vedno odprta.

Janka Jerman