Pohod po čebelarski učni poti

Vabilo na pohod po domžalski čebelarski učni poti

V malo meglenem jutru smo se ob 8.15 uri člani Društva Lipa – Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale pričeli zbirati v Dobu, pri učnem čebelnjaku v parku pod Močilnikom, katerega je postavila KS Dob. V dogovoru s čebelarskim društvom Domžale smo se sprehodili po čebelarski poti, kjer so nam bile predstavljene čebele,čebelji pridelki, pomen čebel za zdravje človeka, čebelarjenje in njegova zgodovina v naših krajih, o katerih nam je pripovedoval predsednik čebelarskega društva Domžale g. Andrej Jus in nas popeljal po 5 km dolgi pot, ki se je zaključila v Študi, kjer smo prispeli do na novo postavljenega čebelnjaka pri Centralni čistilni napravi Domžale- Kamnik. Tu pa nam je Nika Pengal razložila pomen in zdravilne učinke APITERAPIJE. Polni novih znanj smo se nato odpravili še na ogled Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik, kjer nas sprejela direktorica ga. Marjetka Stražar Girandon s svojimi sodelavci. Ogledali smo si najprej kratek film in nadaljevali z ogledom čistilne naprave. Preživeli smo lep dopoldanski čas z novimi znanji, ki se je zaključil ob 13.30 uri. Kar malo utrujeni smo se potem odpravili vsak proti svojemu domu.

Lahko se pohvalimo, da smo bili člani Društva Lipa prvi, ki smo se sprehodili po čebelarski poti pod vodstvom čebelarskega društva domžale.

Hvala Andreju Jusu, Niki Pengal, za zanimivo vodenje in kvalitetno razlago o življenju čebel. Centralni čistilni napravi pa za prikaz delovanja čistilne naprave in prisrčen sprejem.

Marjan Ravnikar,
predsednik društva Lipa