Proslava ob dnevu kulture 2012

Tudi letos je Društvo Lipa 8. februarja v prepolni dvorani pripravilo pevsko recitatorsko prireditev v počastitev slovenskega kuturnega praznika in v spomin na našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna.

Po uvodnem nagovoru predsednice društva Metke Zupanek je nekaj znanih slovenskih skladb zaigral godalni trio, o pomenu praznika in o pesniku Prešernu pa je spregovorila Silva Mizerit, ki je nato tudi povezaovala prireditev. Nastopilo je ducat literatk, ki delujejo v društvu. Recitirale so svoja pesniška stvarenja, ki so jih navzoči z velikim zanimanjem poslušali in nagradili z aplavzom. Posebno presenečenje pa sta pripravila Zlatka in Marjan Levstek, ki sta nam ob harmonikarski spremljavi Milke Živulovič zapela in zaigrala Prešernovo Od železne ceste, ki sta jo za zaključek prireditve morala zapeti še enkrat.

Ob okusni malici, ki je sledila, so stekli prijateljski pogovori, vsem navzočim pa bo ostal prijeten spomin na to prireditev.

Oglejte si tudi video Od železne ceste http://www.youtube.com/watch?v=EC4FKMFQBFM