Spoznajmo se, praznujmo skupaj

V Češminovem parku v Domžalah, ob presenetljivo lepem vremenu za ta čas, je v sredo, 18. Aprila 2018, potekalo največje osrednje praznovanje ob občinskem 66-letnem rojstnem dnevu.

Praznovanje "Spoznajmo se, praznujmo skupaj", ki je v Domžalah postalo že tradicija, je medgeneracijski dogodek, s katerim želijo praznik Občine Domžale praznovati z našimi občankami in občani.

Letos je sodelovalo rekordno število, kar 59 društev, organizacij, šol in vrtcev iz Občine Domžale. Med njimi, kot stalnica, tudi Društvo LIPA U3ŽO Domžale. Obiskovalci so lahko videli in slišali, kaj vse lahko počnejo v naši občini. Lahko so se preizkusili v različnih športih, od košarke, plezanja, jahanja, teka, boksa, ameriškega nogometa, smučarskih skokov, se vključili v številne ustvarjalne in miselne delavnice itd.

Program sta povezovala Pija Štamcar in Aljaž Praznik iz OŠ Venclja Perka in poskrbela, da so bili obiskovalci podrobno seznanjeni z dogajanjem na prizorišču.

Zbrane sta pozdravila župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec. Namesto razreza torte, so tokrat ob zvokih fanfar Godbe Domžale v nebo spustili 66 rumenih in modrih balonov ter se posladkali s torticami na palčkah.

Bilo je zanimivo in lepo.

Avtor in foto: Mirjana Kavčič

Pričetek kolesarske sezone v šol. l 2017/2018

Kolesarjenje ob četrtkih

Lipini kolesarji so danes 19.4.2018 pričeli s kolesarsko sezono. Kolesarjenje je vsak četrtek v tednu s pričetkom ob 8.15. Zbor je pri brvi čez kamniško Bistrico na Viru. Vabljeni tudi ostali člani društva Lipa – U3ŽO Domžale. Informacije dobite v tajništvu društva.

Marjan Ravnikar,

predsednik društva Lipa-U3ŽO Domžale

Razstava na ogled v Galerji Ekonomske fakultete v Ljubljani

Skodelica kaveOb pogledu na keramične Skodelice brez kave, duhovitih zgodbicah oblikovalcev keramike pod mentorstvom Lučke Šićarov pomislimo morda na Cankarjev odnos do njegove matere. Le da je tokrat njegovo delo nadgrajeno na likovno oblikovan način. Izvrstno poznavanje gline kot materiala nam tako omogoča interpretacijo na zelo oseben, pripoveden način, ki tako opazovalca popelje v domišljijski svet neslutenih razsežnosti...

Predstavljene, ročno izdelane , uporabne skodelice so delo začetnikov in ustvarjalcev, ki (neketeri že desetletje) obiskujejo družabno izobraževanje v Ljubljani in Domžalah. Skozi njihova dela je prepoznaven odnos do narave in okolja, ki jih motivira za ustvarjanje.

Skodelice in krožniki soizdelani iz različnih vrst gline, engobirane in glazirane na temperaturi 1000 stopinj Celzija. Vabljeni k ogledu razstave do konca aprila 2018.

Mentorica Lučka Šićarov

Zeliščarji na terenu po primorski

Zeliščarji na terenuZeliščarji Društva Lipa- univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale smo se v soboto 7.4.2018 odpravili na potepanje po primorski, kjer smo izpeljali terensko delo in znanje katerega smo pridobivali skozi vso šolsko leto prenesli tudi v prakso. Pod skrbnim vodstvom Veronike Gjurin smo praktično spoznali zdravilne rastline, ki so se pojavile ravno ob pravem času in družba nas vseh, ki ne bi mogla biti bolj prijetna. Spoznali in nabrali smo dren, brinove jagode, trobentice, šparglje na Socerbu, oljčne liste v oljčniku našega prijaznega g. Škofa nad Ankaranom, ki je poskrbel tudi za to, da smo lahko obirali liste z nikoli škropljene oljke. Na naši prvi postaji pred Divačo pa smo bili nagrajeni z redko in zaščiteno travniško kosmatinko - velikonočnico. Da je bilo vzdušje enkratno, nam je šlo na roke tudi vreme.

Hvala vsem za prijetno druženje!

Metka Ravnikar

Foto: Veronika Gjurin, Metka Ravnikar