Lipa obeležila kulturni praznik

Objavljeno .

Slovenski kulturni praznik v Društvu Lipa vsako leto obeležimo na poseben način. Letos je  naša skupina citrark  "Notice" pod vodstvom prof. Petra Napreta  imela že petič po vrsti koncert v Prešernovem Kranju. Poslušalci so bili v polni dvorani Mestne hiše navdušeni nad lepimi melodijami  violine in citer.

Popoldan smo se napotili v Celovec na zaključni študijski koncert prof.  Damjane Praprotnik. V prvem delu je skladbe različnih žanrov izvajala sama. Občudovanja vredna je bila glasba, ki jo je Damjana s spretnimi prsti izvabljala iz strun citer.

V drugem delu koncerta so se ji najprej pridružile kolegice z alt citrami in nato še z violinami, violo ter violončelom.

Na koncertu sta poleg profesorice ge. llse Bauer-Zwonar prisostvovala tudi skladatelja ga. Kaja Srebotnjak in g. Franz Fellner. Nihče od njiju ni skrival navdušenja nad izvedbo njunih skladb. Prof. Fellner je Damjani in nastopajočim čestital za čudovit nastop. Navdušeni smo bili tudi vsi udeleženci koncerta in močno si želimo še veliko takih koncertov.

Vilma Šabec

febr2017 4635m

febr2017 4645m

febr2017 4690m

febr2017 4707m