Priznanje našima likovnikoma v "Šoli včeraj, danes, jutri"

17. aprila je bila uradno odprta razstava del, ki so prispela na likovni, literarni in fotografski natečaj Šola včeraj, danes, jutri. Dvorana Domžalskega doma je pokala po šivih, udeležence pa so v dobro voljo spravljali nasmehi prejemnikov nagrad. Med nagrajenimi je bilo tudi nekaj članic in članov našega društva. Med likovniki sta v starostni skupini C bila najboljša Binca Lomšek in Silvester Zdovc.

S tem prispevkom želimo poudariti, da smo sošolke in sošolci ponosni, da imamo v naši sredini tako uspešna in nadarjena likovna ustvarjalca. Naj vam jih v kratkem predstavim:
Binca Lomšek, dolgoletna članica likovnega krožka Lipe Domžale je vsestranska punca. Najprej si je v Lipi v literarnem krožku našla trenutke za svojo dušo s pisanjem pesmi in literarnimi prispevki. To nadaljuje še sedaj, tako doma bolj zase in vnuke pravi. Neizmerno pa se predaja slikarstvu. Vedno bolj uspešna in prepoznavna je s svojimi kolaži, kar dokazuje tudi 1. mesto na natečaju. Bravo Binca. Izoblikovala je svoj slog slikanja. Blizu so ji tudi figure, abstraktna umetnost in akvareli. Sodelovala je na številnih skupinskih razstavah, ex temporih in imela tudi samostojno razstavo. Poleg slikanja počne še vse mogoče: vrtnari, kolesari, hodi v hribe in je odlična dopisnica-informatorka, saj za ves razred skrbi, da so informacije o razstavah in naših dogodkih obeleženi vsepovsod in pravočasno. Binca hvala.
Vesele smo, da imamo v naši sredini dva sošolca, saj tako pravijo smo vsaj ljudje. Tudi Silvo Zdovc, kemik po izobrazbi, je izredno spreten v mešanju barv. Pričarati zna pravo paleto mavričnih barv. Je odličen akvarelist, saj s tako tenkočutnostjo portretira svoje vnuke in druge, njegov avtoportret pa je preprosto odličen. Rad eksperimentira, kar dokazuje tudi nagrajena slika. Na juto je z oljnimi barvami naslikal čudovito sliko, ki ponazarja šolo včeraj, danes in kot jo vidi on jutri. Sodeloval je na številnih skupinskih razstavah. Bravo Silvo. Našega sošolca zanima mnogo stvari, med njimi tuji jeziki, (španščina mu je zelo blizu), vrtnarjenje itd. Vse njegove hobije pa še nismo spoznale in za to imamo še priložnost.
Obema nagrajencema iskrene čestitke sošolke in sošolec.

bincasilvo

Binca1