Joga

V tretjem življenskem obdobju nekatere naše vrednote zamenjajo svoj vrstni red in na prvo mesto stopa skrb za naše telesno in duševno zdravje. Vse bolj se zavedamo, da lahko z lastno aktivnostjo ohranjamo svojo moč, vitalnost in iskrivost duha.

V Lipi imamo že peto leto skupino joge, ki jo obiskuje okoli trideset članic. Vadbo obiskujejo pretežno ženske, ki vadijo zavzeto in redno, vse od oktobra do konca aprila.

Joga je zelo primerna za tretje življensko obdobje. Njeno počasno in nenasilno gibanje vpliva na celo telo, ga krepi, razteza in ohranja v ravnovesju. Dihalne vaje krepijo celoten dihalni sistem in nas napolnijo z energijo. Sproščanje umirinaše telo, naša čustva in naše misli, da se lahko povežemo sami s seboj, da sprejmemo svoje omejitve in se imamo rade kljub gubicam in sivim lasem.

Sama vadim jogo že skoraj dvajset let in vedno znova ugotavljam, kako nepogrešljiva je v mojem življenju. Še vedno sem s srcem pri njej.

Slavka Verovšek, voditeljica skupine

joga