Jubilej Zinke Brečko
Najmlajša sošolka prve skupine likovnic Zinka Brečko je sredi septembra 2012 praznovala okroglo obletnico. Sošolke se tradiciji nismo izneverile in smo ji pripravile "POTOVANJE PO SVETU", a ona, ki je navadno  scenaristka izjemnih idej, je vse nas še bolj presenetila. Popeljala nas je v glavno mesto, kjer nam z je vožnjo po Ljubljanici pričarala izjemno doživetje.
Skupaj smo prepevale, se nasmejale do solz, skratka preživele smo prekrasno sončno, zlato jesensko zabavo na ladjici na gladini Ljubljanice.

Tekst in fotografije Binca Lomšek

Maržoretke ob 60-letnici sošolke  2.4.2011
Za okrogle obletnice sošolke in sošolec iz prve skupine likovnega krožka že tradiicionalno pripravljamo presenečenja. Za 60. rojstni dan sošolke Joži Anžin smo že pred sedmo uro zjutraj s kapelnikom na čelu maržoretke korajžno  zakorakale na koračnico po dvorišču. Slavljenko je presenečenje skoraj spravilo v jok. Nastop smo ponovile na Mengeški koči, kjer je Joži praznovala s prijatelji. Požele smo strašen aplavz, saj smo nastopile ne le za Joži, temveč tudi za gosta, ki je takrat tam praznoval 70 let.

Slikarska kolonija Kobile 28.5.2011
Prav vsi želimo čim več lepih trenutkov in večina sošolk, kakor tudi redki sošolci, tudi novih izzivov. Zato smo se udeležile slikarske kolonije v Kobilah pri Krškem, Kjer ima družina Šribar etnološko zbirko v stari kmečki hiši. Žal vreme ni bilo najlepše. Gostitelji so se izkazali, saj so nam že zjutraj pripravili pravo pojedino. Potem smo udeleženci  (17 nas je bilo) zavihteli čopiče in ustvarjali pod napuščem  hiše, v kateri  družina Šribar  hrani zaklad preteklosti.
Popoldan je bilo srečanje pohodnikov, ob petju ljudskih pevk  je sledilo druženje in  ocenjevanje del. Prvo mesto je bilo podeljeno Binci Lomšek za sliko hiše z etnološko zbirko. Prav vsak udeleženec pa je prejel praktično nagrado. Razstava slik  kolonije NE POZABIMO 5, Kobile 2011,  bo dne 11.6.2011 ob 16.00 uri v Kobilah.

Praznovanje rojstnih dni ob vznožju gora - 31. maja in 1. junija 2011
V  spomladanskem času, ko  šola zaključuje svoj reden program, gore vabijo.Tako je že nekaj let zapored, ko se odpravimo v Podljubelj, kjer praznujemo rojstne dneve sošolk. Da ne mislimo le na dobro jedačo, se odpravimo na pohod  z Ljubelja na Prevalo (1311m), drug dan pa na star Ljubelj (1370 m), kjer je bil nekoč mejni prehod, včasih pa gremo na Kofce (1488 m). Vedno pa pripravimo tudi program, ki ga posvetimo slavljenkam. Pri tem je najbolj izvirna in domiselna Zinka, ki ima vedno za vsakega nove ideje in jih ji nikoli ne zmanjka. Letos smo Joži pripravile taborniški kviz z dvigovanjem prapora. Na trati pred kočo v naročju gora smo doživeli že mnogo čudovitih uric in  se zabavali ter nasmejali  do solz  tako slavljenke kot tudi vsi ostali.

Razstava Angelce Dovžan v Domu starejših v Kamniku 7.6.2011
V Domu upokojencev Kamnik je 7.6.2011 na ogled postavila  28 svojih slik Angelca Dovžan, ljubiteljska slikarka iz Univerze za tretje življenjsko obdobje Lipa Domžale pod mentorskim vodstvom dipl.slikarke Marije Mojce Vilar. V uvodni besedi jo je  predstavila animatorka  Doma upokojencev ga. Milena KOPŠE. V svojih besedah   je v sprehodu po razstavi analizirala sliko za sliko - iz  vseh namreč  sije sonce -  je najlepše opisala Angelčine umetnine z besedami Phila Bosmansa  takole: »ZEMLJA ČUVA V SVOJEM NAROČJU MNOGA ČUDA, KI SAMO ČAKAJO,  DA JIH ČLOVEK ODKRIJE.«  In Angelca Dovžan to izjemno dobro upodobi na platna.  Sošolka Mira Jarc, ki je pripravila kulturni program,  je zbranim predstavila  Angelčin življenjepis, skupaj  z Angelco in njeno sestro  Ireno Osolnik ter prijateljicami sošolkami Zinko Brečko, Tatjano Žmavc,  Binco Lomšek pa je družno zapelo ob spremljavi kitaristke Danni Stražar nekaj znanih napevov. V kulturnem programu so sodelovale tudi recitatorke Zinka Brečko in Binca Lomšek. Oskrbovanci so zadovoljno prisluhnili, občasno pa tudi  zapeli z nastopajočimi. Ob zaključku se je v imenu oskrbovancev nastopajočim  toplo zahvalila ga. Helena Stele.

Dotik v Krašnji
»Naše srce in naša čutila sprejmejo nešteto dotikov. Enega izmed njih smo začutili 3. junija zvečer v osnovni šoli Krašnja, kjer je KUD Fran Maselj  Podlimbarski in njegova zavzeta predsednica Vera Beguš ponovno pripravila prijeten in domačen kulturni program in s tem dala inspiracijo številnim udeležencem – likovnikom za ustvarjanje na platnu. Svoje inspiracije imamo čas izraziti na platno do 24.junija,  ko bo na predvečer Dneva državnosti razstava  stvaritev.  V torek 7.6.2011 je bila  v Menačnikovi domačiji predstavitev  knjižice  »Peli so jih ob pletenju kit«  in likovnih del, ki so nastala lani  na ex temporu v Krašnji.
Ljudske pevke in pevci so ob pletenju kit prepevali pesmi iz knjižice »PELI SO JIH OB PLETENJU KIT«, ki jo je izdal KUD Fran Maselj Podlimbarski  iz Krašnje in v kateri so upodobitve pesmi  slikarjev iz LD Senožeti, LD Mengeš, Lipe iz Domžal in domačih ustvarjalcev iz Krašnje. Ta likovna dela so na ogled v Menačnikovi domačiji.

Avtorica prispevka in fotografije: Binca Lomšek
(Fotografije avtorice prispevka Bince Lomšek niso več dosegljive)