Odprtje razstave Društva Lipa Domžale v Knjižnici Tineta Orla v Trzinu

DSC04844V krajevni Knjižnici Tineta Orla v Trzinu so pripravili razstavo Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale, kjer so razstavljena ročna dela  študijskih skupin mozaika, punčke Unicef, keramike, klekljanja ter slikarstva.

Marjan Ravnikar, predsednik Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale, je za naš portal povedal, da imajo še vedno odprto razstavo v Šentvidu pri Lukovici, razstavo zelišč in starih čajnikov v Kulturnem domu v Grobljah so v nedeljo zaprli, razstava petih krožkov Društva Lipa Domžale pa bo v trzinski knjižnici na ogled do 4. junija 2021.  Ker je v Knjižnici Trzin precej velik prostor, so se odločili, da bodo razstavili ročna dela kar petih študijskih skupin.

Tako si na razstavi lahko obiskovalci ogledate delo keramičarjev, klekljaric, mozaičarjev, likovnic ter izdelovalk punčk Unicef. Najbolj atraktiven del razstave je vsekakor klekljarski del, saj se je v ta krožek v letošnjem študijskem letu vpisalo zelo veliko število slušateljev. Predsednik društva Marjan Ravnikar je povabil čim več prebivalcev Trzina in seveda tudi ostalih občin, da si razstavo ogledate obenem pa povabil starejše občane, da se pridružijo Društvu Lipa Domžale, kjer si bodo lahko izbrali enega ali več krožkov, ki jih vodijo priznani mentorji, tako, da bojazni, da se ne bi ničesar naučili, ni. Kvečjemu boste doživeli bogato izkušnjo in iz vsakega slušatelja mentorji vedno potegnejo že dolgo potlačeno umetniško žilico. Letošnjo jesen bodo namreč študijsko leto namesto v sredini oktobra začeli že takoj v začetku septembra, zato vabljeni v čim večjem številu na šolanje v tretjem življenjskem obdobju.

Mentorica študijskega krožka UNICEF – punčke iz cunj, Metka Paternoster pa je za naš portal dejala, da punčke Unicef rešujejo življenja otrok v revnih državah, saj z nakupom punčke pomagate dobaviti cepiva za revne otroke v državah, kjer se še vedno pojavlja ogromno otroških bolezni, od katerih otroci umirajo. S cepivi pa marsikateri otrok preživi.

Vabljeni!

Video z odprtja razstave si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar