Dan odprtih vrat Društva Lipa Domžale

Objavljeno .

DSC00803Društvo Lipa – Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale v mesecu oktobru ponovno pričenja s študijskimi programi in vstopa v 27. leto izobraževanja za starejše. V ponedeljek, 18., in torek, 19. septembra, so v društvu Lipa Domžale pripravili dneva odprtih vrat s predstavitvijo študijskih programov.

Na dnevu odprtih vrat so obiskovalcem predstavljeni že utečeni vsakoletni programi z mentorji in mentoricami, pripravili pa so tudi nove programe, kjer se bodo slušatelji poprijeli z novimi izzivi; to so pevski zbor, učenje harmonike in flavte, debatni krožek upokojenih pedagoških delavcev ter umetniška pisava v krožku Kaligrafije. Društvo Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale v svojih vrstah z različnimi aktivnostmi združujejo generacijo v tretjem življenjskem obdobju. Pri njih lahko pridobivate ali obnavljate znanje tujih jezikov, se udeležujete kulturnih dogajanj in delavnic, v športno rekreativnih skupinah poskrbite za svoje fizične sposobnosti, v zanimivih strokovno vodenih izletih pa si ogledate kulturne, naravne in zgodovinske zanimivosti doma in v tujini. Prizadevajo si, da oblike študija vsako leto obogatijo in pri tem upoštevajo interese slušateljev. 

VABLJENI TAKO UPOKOJENCI, TISTI KI SE PRIPRAVLJATE NA UPOKOJITEV IN OSTALI ZAINTERESIRANI, OZIROMA VSI, KI STE ŽELJNI PRIDOBIVANJA DODATNIH ZNANJ IN DRUŽENJA V PRIJETNI DRUŽBI!

»Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale je namenjena odraslim, ki vstopajo v tretje obdobje življenja in ga želijo aktivno preživljati. V našem društvu lahko pridobivate ali obnavljate znanje tujih jezikov, se udeležujete kulturnih dogajanj in delavnic, v športno rekreativnih skupinah poskrbite za svoje fizične sposobnosti, v zanimivih strokovno vodenih izletih pa si ogledate kulturne, naravne in zgodovinske zanimivosti doma in v tujini. Brošura je namenjena predstavitvi študijskih programov, ki se izvajajo v tekočem letu. Študijsko leto pričnemo z mesecem oktobrom in zaključimo konec maja. Prizadevamo si, da oblike študija vsako leto obogatimo in pri tem upoštevamo interese slušateljev, tako se bomo letos lahko učili igrati na harmoniko in flavto, lahko pa zapojete v novem pevskem zboru. S tako bero instrumentov bomo poleg citer, kitar in orglic, ki se jih že vrsto let učimo igrati, še bolj popestrili razne dogodke, kot so proslave, razstave in dogajanja po Domžalah in drugih kulturnih ustanovah v naši občini in širše. Tako se boste lahko vsako študijsko leto poleg stalnih programov lahko vpisali v katerega od novih študijskih programih. Poleg instrumentov in petja smo dodali tudi umetniško pisavo v krožku Kaligrafije in debatni krožek upokojenih pedagoških delavcev,« je na dnevu odprtih vrat povedal Marjan Ravnikar, predsednik Društva Lipa Domžale.

DSC00903

Obiskovalce je na prvem dnevu odprtih vrat društva Lipa Domžale na sedežu društva, na Ljubljanski cesti 58 v Domžalah, obiskala županja Občine Domžale mag. Renata Kosec. Županja je pohvalila delo društva, ki šteje že preko 550 aktivnih članov. Z navdušenjem si je ogledala predstavljene aktivnosti, v katere se lahko vključijo starejši. Dodala je, da je lepo videti starejše občane, kako preživljajo čas v prostoru društva z drugimi, ki so jim že postali dobri prijatelji in si tako polepšajo vsakdan. 

l 820502 1

************************

Društvo LIPA – Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale, Ljubljanska cesta 58, 1230 Domžale
Telefon: 01 722 66 70
Spletna stran www.drustvo-lipa.si
Uradne ure med študijskim letom
Ponedeljek od 10.00 do 12.00 ure
Torek od 8.30 do 10.00 ure
Sreda od 10.00 do 12.00 ure
Četrtek od 10.00 do 12.00 ure

Vpis v študijsko leto poteka v mesecu septembru in tudi med študijskim letom.

Video posnetek z dneva odprtih vrat si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, Občina Domžale; Video: Miro Pivar

DSC00812

DSC00825

DSC00826

DSC00833

DSC00837

DSC00855

DSC00866

DSC00875

DSC00883

DSC00895

DSC00901

DSC00927

DSC00929

DSC00937

DSC00940

DSC00949

DSC00791

 

Izlet: Orlovo gnezdo in Salzburg

Objavljeno .

Petek, 29. september 2023

Odhod iz Domžal ob 6.30 uri zjutraj. Pot nas bo vodila skozi predor Karavanke, mimo Beljaka, po Turski avtocesti skozi predor Katschberg in Tauren. Skozi pokrajini Lungau in Pongau nas bo pot vodila mimo Bischofshofna, ob reki Salzach bomo prispeli do Salzburga, zavili bomo proti jugu, prečkali Avstrijsko Nemško mejo in prispeli na Obersalzberg.

Tam bomo presedli na lokalni avtobus, ki nas bo popeljal po eni najlepših gorskih panoramskih cest nad 1700 m nadmorske višine. Peš bomo šli skozi 124 m dolg predor in nato še 124 m z dvigalom do Hitlerjeve čajnice, ki so jo odprli 1939 za Hitlerjev 50. rojstni dan.

berchtesgaden eagles nest thseoimagefacebook

(Foto: www.berchtesgaden.de)

Po ogledu Orlovega gnezda bomo pot nadaljevali do bližnjega Salzburga. Sledi podrobnejši ogled mesta. Lepote tega mesta je težko opisati z besedami, človek ga mora enostavno obiskati in začutiti njegov utrip. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro si od zunaj ogledali: Mozartov trg, Stolnico, Cerkev in samostan sv. Petra, Frančiškansko cerkev, Mozartovo rojstno hišo, park in grad Mirabell... Na razpolago boste imeli tudi nekaj prostega časa za kosilo na stojnicah v lastni režiji.

Polni vtisov se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena: 95,00 EUR za člane Društva Lipa, za druge udeležence 100,00 EUR.

Rezervacija prijave samo osebno, v času uradnih ur v pisarni Društva Lipa do 25.09.2023, oziroma do zasedbe prostih mest na avtobusu. Prijava bo potrjena ob plačilu cene izleta.

Cena vključuje: avtobusni prevoz z vsemi cestninami in tunelninami, 2 voznika, parkirnine, vstopnina na Orlovo gnezdo, vsi zunanji ogledi po programu, dovolilnica za Salzburg, turistični vodnik na poti, organizacija izleta in DDV.

* Kosilo v lastni režiji na stojnicah v Salzburgu!

* V primeru podražitev vstopnin za oglede ter gostinskih, avtobusnih in ostalih storitev si pridružujemo pravico do uskladitve cen v skladu z dejanskim stanjem na dan izleta oz. po dogovoru.

Predsednik Društva Lipa- Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale
Marjan Ravnikar

 

Dobrodošli na plac: Predstavitev študijskih programov in nastop glasbenih skupin

Objavljeno .

Z mesecem oktobrom v Društvu Lipa, Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale ponovno pričenjamo s študijskimi programi in vstopamo v 27. leto našega izobraževanja za starejše.

Da bodo študijski programi čim bolje predstavljeni občanom, smo se letos odločili, da se poleg dveh dni odprtih vrat, ki bosta 18. in 19. septembra 2023, predstavimo tudi na tržnici Domžale v soboto, 16. septembra 2023 od 9.30 do 13. ure.

DobrodosliNAplac DrustvoLipa2 Domzalec

Na tržnem prostoru se boste lahko na stojnicah seznanili s posameznimi študijskimi programi. Nastopile bodo glasbene skupine, predstavljeni bodo vsi novi predvideni študijski programi.

Predsednik Društva Lipa- Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale
Marjan Ravnikar

 

Iščemo predavatelja za poučevanje geografije

Objavljeno .

V Društvo Lipa, Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale iščemo predavatelja za poučevanje geografije.

map 950353 1280 780x405

Društvo Lipa Domžale s svojim delovanjem omogoča aktivno preživljanje starejšim, ne glede na stopnjo formalne izobrazbe, politično, narodnostno ali versko pripadnost, oziroma drugo osebno okoliščino. Vpisi v naše študijske programe potekajo skozi celotno leto.

Vsi zainteresirani kandidati se lahko prijavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličete na 031 379 276.

Predsednik Društva Lipa- Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale
Marjan Ravnikar