Sodelovali smo v TV oddaji Dobro jutro

Objavljeno .

Na povabilo Univerze za tretje življenjsko obdobje, Ljubljana in redaktorice oddaje Dobro jutro Dober dan Barbare Štor smo se 30.septembra tri članice Društva Lipa udeležile snemanja dela te oddaje na TV Slovenija z naslovom: Šok! V pokoj grem!

To je rubrika, v kateri je prisotno tudi občinstvo, ki deloma sodeluje s svojimi komentarji. Na sporedu je vsak petek od 10.00 do 11.00 ure. V petek, 30. 9., so se ustvarjalci oddaje lotili težav, s katerimi se posameznik sreča ob upokojitvi. Kot strokovna sogovornica je nastopila prof. dr. Ana Krajnc, ki vodi mrežo 52 univerz za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje v Sloveniji in prim. dr. Mojca Gabrijelčič Blenkuš z Nacionalnega instituta za javno zdravje.

Prof. dr. Ana Kranjc je spregovorila o nujnosti vključevanja ljudi v različne aktivnosti tudi po upokojitvi, prim. dr. Mojca Gabrijelčič Blenkuš pa o projektu Aktivno in varno staranje (AHA.si).

Voditeljica oddaje je članico društva Lipe Zlatko Levstek povprašala, kako ona preživlja čas po upokojitvi. Zlatka je spregovorila o dejavnosti društva, ki je eno večjih v Sloveniji in deluje že 18 let.

Po oddaji Dobro jutro nas je redaktorica povabila, da še lahko pridemo in gledalcem TV Slovenija predstavimo našo dejavnost.

Marija G. Kugler
Foto: Mira Smrkolj

Dobro jutro 09 2016 Medium

Isti video je dosegljiv tudi na povezavi
http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174429061