Punčke iz cunj na Ljubljanskem gradu

Objavljeno .

unicef lj grad 2015V sredo, 9. Grudna 2015, ob 18. uri se je na Ljubljanskem gradu zgodilo odprtje velike razstave Punčk iz cunj, ki so bile opravljene v grajska oblačila. Tokrat je čast gostitelja bila zaupana dolgoletnemu UNICEF-ovemu ambasadorju, Ladu Leskovarju, ki je skupaj s podpornico Nušo Derenda ustvaril čarobni večer v dobrodelni namen, pomoč otrokom nerazvitega sveta.
Program Punčka iz cunj poteka že trinajsto leto, izdelavo punčk je začel italijanski UNICEF, je v nagovoru poudaril Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF Slovenija, ki se je iskreno zahvalil vsem prostovoljkam, izdelovalkam punčk v Sloveniji, za njihovo dolgoletno pomoč pri zbiranju sredstev in njihovo veliko srce, ki ga razdajajo pomoči potrebnim otrokom.
Ob tej priložnosti sta bili podeljeni dve priznanji za dolgoletno sodelovanje v programuPosvoji punčko in reši otroka,
prejeli sta ju prostovoljke pri U3žo Mestna četrt Ljubljana Center in prostovoljke pri U3žo Društvo LIPA Domžale.
Iskrene čestitke!
 
Nekaj utrinkov v foto galeriji:

Avtor: Mirjana Kavčič;
Foto: Metka Janc, naslovna skupinska fotografija Primož Hieng

Društvo Lipa je gostovalo v Kamniku

Objavljeno .

kamnik dec2015V teh prazničnih decembrskih dneh je Društvo Lipa drugič nastopilo v Kamniku, v mestu, iz katerega je veliko članic in članov društva.

Za uvod je predsednica društva Metka Zupanek na kratko predstavila delovanje društva, zatem pa je zaigral trio obetavnih mladih citrark, učenk profesorja Tomaža Plahutnika iz kamniške glasbene šole.

Literatki Zlatka Levstek in Janka Jerman sta nam predstavili nekaj svojih pesmi, posvečenih Kamniku, nato pa nam je zapel tokrat nekoliko razredčen društveni ženski pevski zbor pod vodstvom Kamničanke profesorice Marine Aparnik, ki zbor vodi že dobro desetletje.

Literatka Mira Smrkolj, ki je tudi povezovala prireditev, je predstavila enega svojih proznih del, društvena citrarska skupina Notice, ki jih vodi profesor Peter Napret, pa je dovršeno zaigrala kar nekaj skladb. Zadnji skladbi sta se pridružili tudi dve plesalki iz folklorne društvene skupine Češminke.

Češminke, ki jih vodi Boža Bauer, so nato v polni sestavi doživeto zaplesale in zapele eno svojih najbolj uspelih kreacij. Na harmoniki jih je spremljala profesorica Mila Živulovič, na kitari pa Janez Vrenjak Stegn.

Predsednica društva se je nato zahvalila vsem nastopajočim in še posebej njihovim vodjem, za konec prireditve pa so nastopajoči in publika v dvorani zapeli in zaigrali popularno božično Sveto noč.

Ker slike povedo več kot besedila, si oglejte spodnjo fotogalerijo.

Fotografije so dosegljive tudi na
https://plus.google.com/photos/117343776576337274419/albums/6227321760406672065

Lipa gostovala v Srednji vasi v Bohinju

Objavljeno .

Srednja vas 2015Članice kitarskega in literarnega krožka Lipe so se 3. decembra 2015 skupaj s predsednico odpeljale v Srednjo vas v Bohinju. Tam je v Zavodu Sv. Martina razstavljala slikarka likovnega krožka Lipe Joži Anžin. Zaključek razstave je priložnost, da se razvedri oskrbovance Doma.

Ker je bil dan obletnice rojstva Franceta Prešerna, je Metka Zupanek po pozdravnem nagovoru prebrala njegovo Vrbo, Zlatka Levstek pa je ob spremljavi kitare zapela Pod oknom. Potem se je predstavila skupina kitaristk Lipe Strunice, ki jih vodi Damjana Praprotnik, z venčkom narodnih in narodno zabavnih melodij. Pri petju so sodelovali tudi oskrbovanci. Pesnici Janka Jerman in Zlatka Levstek sta vmes brali tudi svojo poezijo.

Oskrbovancem je bil ta lep sončen dan še svetlejši.

Tekst: Zlatka Levstek, fotografije: Simona Ušeničnik

Domžalski citrarski koncert

Objavljeno .

citre dec2015V nedeljo, 6. 12. 2015 popoldne, je bil v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale zelo zanimiv Citrarski koncert. Društvo Lipa in JSKD Domžale sta pripravila čudovit in pester program.

Koncert je pozdravila predsednica Lipe Metka Zupanek, program pa je povezoval in v programu ves čas sodeloval predsednik Citrarskega društva Slovenije, profesor Peter Napret. Na odru sta se zvrstili Citrarski skupini Notice iz Lipe in Banda citrarska iz KD Ihan. Program so popestrili posebni gostje, znani tercet družine Galič, s petjem ob spremljavi citer in tenorist Klemen Torkar, ki je s svojim žametnim glasom osvojil poslušalce v nabito polni dvorani.Za zaključek uspešnega koncerta. je ob spremljavi citer in violine, ob sodelovanju cele dvorane, zazvenela času primerna pesem. Sveta noč.

Tekst: Zlatka Levstek, fotografije: Marjan Levstek

Vabimo na srečanje z ilustratorjem Zvonkom Čohom - 8. decembra

Objavljeno .

Vabimo na srečanje z ilustratorjem Zvonkom Čohom, letošnjim Levstikovim nagrajencem za življenjsko delo, ki bo v torek, 8. decembra 2015, ob 10. uri v Knjižnici Domžale, kjer so razstavljeni keramični izdelki študentov U3ŽO Ljubljana in LIPA Domžale na temo njegovih ilustracij.

zvonko coh 1 2015zvonko coh 2 2015