Vabilo na pohod po Domžalski čebelarski učni poti

Objavljeno .

DSC05242

Program pohoda po Domžalski čebelarski učni poti za člane društva Lipa, ki bo potekal v četrtek, 28. oktobra.

Spoštovane članice in člani društva Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje,

vabimo vas, na pohod po Domžalski čebelarski uči poti od Doba (park Močilnik) do društvenega apiterapevtskega čebelnjaka v Študi, pri Centralni čistilni napravi Domžale Kamnik, v četrtek, 28. oktobra 2021.

Pohoda se bodo udeležili tudi nekateri člani ČD Domžale, ki vam bodo še dodatno obrazložili posamezne vsebinske table čebelarske poti, ter delo čebelarja.

Celoten pohod v razdalji cca 5 km (dobra ura hoda) z razlago in ogledi traja 4 ure in nato še povratek nazaj, katerega čas pa je odvisen od vsakega posameznika. S seboj lpripeljete tui vaše družinske člane in prijatelje.

 

Program:

  • Ob 9.00 uri zbor pohodnikov v Parku pod Močilnikom v Dobu, Društveni čebelnjak ČD Krtina Dob – kratek uvod z opisom čebelarske učne poti in njenega pomena.
  • Ob 9.15 uri ogled poti v Parku pod Močilnikom in odhod na 2. točko ob reki Rači in nato nadaljevanje pohoda po točkah; Šumberk, brv pod Šumberkom, vagon in do cilja pri društvenem čebelnjaku ČD Domžale ob Kamniški Bistrici v Študi.
  • Ob 10.30 uri prihod v društveni čebelnjak ČD Domžale: ogled čebelnjaka in zeliščnega vrta, seznanitev s čebeljimi pridelki z razlago njihovega pomena, seznanitev z osnovnimi elementi apiterapije in demonstracija le te ter degustacija in pogostitev.
  • Od 12.00 do 13.00 ure zaključek pohoda.

PROSIM, DA INFORMATIVNO PRIJAVO ODDATE V TAJNIŠTVU

DRUŠTVA LIPA DO 22.10.2021

ČD Domžale: Andrej Jus, predsednik