"Kaj nam pa morejo, če smo vesel ..."

Citrarke v KDČrnuče04112021

Tako je zazvenela uvodna skladba citrark in kitaristov Društva Lipa Domžale v času dnevov veselega Martinovanja, (op. ko je bilo to iz znanih razlogov še dovoljeno), v KD Črnuče, pod vodstvom Damjane Praprotnik, prof. S svojim pol urnim repertoarjem veselih ljudskih in narodnih ter ponarodelih skladb, ob katerih smo tudi zapele, smo dopolnile program organizatorja prireditve, KUD Svoboda Črnuče. Pod vodstvom zborovodje Marka Tirana je nastopil še Mešani pevski zbor Medis Črnuče in v okviru tega zbora še ženski pevski zbor. Naša kolegica Martina Podobnik je zapela z obema zboroma, citrala z nami in s kolegico Ivi zapela solo ob spremljavi citrark in kitaristov. Lahko bi rekli, da je bil njen večer, saj je nastopila v vseh točkah programa.

Program smo zaključili s skladbo Mi se imamo radi, ob kateri je s petjem občinstva zadonela vsa dvorana in si z močnim ploskanjem izborila, da smo zaigrali še dodatno skladbo, ki jo imamo pogosto »v rezervi«.

Citrarke in kitaristi po več ur v tednu trdo vadimo doma in nato še skupaj z našo Damjano v prostorih Lipe. Ni vedno lahko, a nas motivira in spodbuja bučno ploskanje poslušalcev, dobra volja, ki jo vedno ima na voljo vsaj nekdo od nas, ter tople nevidne vezi prijateljstva, ki so se skozi leta skupnega dela spletle med nami.

Anica Justinek

PZ Media Črnuče