Bila je Vigred med strunami

Objavljeno .

vigred med strunamiStrune citer, kitar in oprekljev pod prsti treh glasbenih skupin, iz Društva Lipa Domžale Univerza za tretje življenjsko obdobje, Citroprekelj iz Bele Krajine in Dominae iz Kranja, pod vodstvom mentorice Damjane Praprotnik, prof., so z ljudskimi skladbami slovenskih pokrajin in zamejstva izzvale vigred, zadnjo soboto v marcu v Kulturnem domu v Črnomlju in prvo soboto v aprilu, v dvorani Kulturnega doma Radomlje.

In kako je bilo nastopati na velikem odru med 45 nastopajočimi in pred polno dvorano poslušalcev?

Draga in Anica menita, da je izvajanje skladb menjajoče med skupinami popestrilo program, poslušalce pa je posebej pritegnila raznolika starost sodelujočih na koncertu. Bile smo senijorke iz Lipe Domžale, otroško razigrani učenci iz Dragatuša in okolice, ter glasbeno izobražene mlade dame, tudi s flavto in čelom ter solistka iz Kranja in okolice. Pozabili smo na razlike v letih in se povezali s skupnimi skladbami. Ko so vsi instrumenti na odru zadoneli skupaj, in ko je ob naši spremljavi zapela še sopranistka Ana, je v dvorani nastala posebna pozitivna energija..

In kakšen je bil odziv poslušalcev?

Mojca: »Lepo ste igrali in peli. Hvala za lepo doživetje in prijeten večer.«

Slava: »Bilo je prelepo, čestitke vsem«

Cvetka: »Hvala vam za prečudoviti večer, zelo sem uživala na vašem koncertu. Kdaj in kje boste spet igrale, prosim, obvestite me, da vas pridem poslušat«.

Alenka: »Bilo je zelo lepo, čudovito vas je bilo poslušati …«

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam s svojimi prispevki omogočili organizirati in izvesti oba koncerta, vsem nastopajočim, gostujočim, mentorici ge. Damjani Praprotnik in seveda vsem poslušalcem v dvorani ter predsedniku Društva Lipe za spodbudo in podporo.

Tudi prihodnje leto med strune naših instrumentov pride pomlad in veseli bomo, če boste z nami.

Za glasbeno skupino Društva Lipa Domžale,

Anica Justinek