Poslovila se je Mila Živulović, ustanovna članica Društva Lipa Domžale

mila živulovićNenadoma in zelo težko se poslavljamo od naše aktivne članice, spoštovane gospe Mile Živulović.

Ne morem si kaj, da ne bi bila osebna: njena mama je obdelovala vrt ob vrtu moje stare mame, njen najstarejši brat je dobro poznal mojo mamo … Po spletu življenjskih okoliščin sva si postali prijateljsko in srčno naklonjeni sosedi, prav tako obe najini družini. S pokojnim možem sta nam bila v nesebično pomoč. Občudovala sem njeno visoko profesionalno predanost poučevanju klavirja, tudi harmonike. Vzgojila je veliko mladih, ki so prav zato vzljubili glasbo, ali pa postali celo poklicni glasbeniki. Spodbudno in tenkočutno je znala na produkcijah na klavir spremljati mlade, ki so prvič nastopali na odru in imeli tremo. Za svoje pedagoško delo je pred leti prejela Gerbičevo nagrado. Tudi v pokoju je sledila vsem glasbenim novostim. Skupaj sva obiskali koncert v CD, ki ga je strokovno razčlenila in pojasnila. Z navdušenjem mi je pripovedovala, kako je po spletu v živo pozno v noč poslušala našega pianističnega virtuoza Aleksandra Gadžijeva na Chopinovem tekmovanju v Varšavi.

Radoživa, vedra, intelektualno razgledana in radovedna je bila aktivna tudi pri Društvu Lipa, kot ustanovna članica, kot slušateljica, obenem pa kot spremljevalka plesne skupine Češminke. Letos poleti mi je rekla, da ne bo več mogla spremljati skupin, da je harmonika postala pretežka.

Zdaj jo bodo v večnost spremljali le glasovi narave, ptičje petje, piš vetra, šum dežnih kapljic. Nam, žal, ostaja le spoštljiv spomin na zelo dragocenega človeka.

Manica Perdan Ocepek

Slovo od pokojne bo v soboto, 24. decembra 2022 ob 11. uri na pokopališču v Domžalah.