Slovenija v čipki

20230522 095925Klekljarska skupina Slamice, Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale je v ponedeljek, 22. maja 2023, postavila na ogled svoje čipkaste izdelke v Knjižnici Domžale, ki je prijazno ponudila gostoljubje v svojih prostorih.

Mentorica Marija Rupert je za šolsko leto 2022 - 2023 klekljaricam ponudila izziv z naslovom: SLOVENIJA V ČIPKI, Lepote in posebnosti. Osebna domišljija in strokovno znanje posamezne klekljarice, so razstavljena dela v tehniki idrijske čipke.

"Slovenija je majhen - velik košček nebes."
( Georg Bush, Brdo, 8.6.2008)

Naša domovina je res lepa in raznolika. Imamo toliko posebnosti, da jih težko predstavimo. Tako naravne lepote kot so: jezera, slapovi in podzemni svet, kot gradnja, prilagojena pokrajinskim razmeram, nam omogočajo ustvarjanje brez mej. Vse to so pridne roke in vztrajnost klekljaric ovekovečile v svojih čipkastih umetninah.

Vljudno vas vabimo, da si razstavo ogledate do 5. junija 2023, v rednem obratovalnem času knjižnice.

Besedilo in foto: Mirjana Kavčič

20230522 10014