Na obisku v KS Blejska Dobrava

V soboto, 18. maja 2013, smo na povabilo Metkinih prijateljev Lipovci obiskali KS Blejska Dobrava, kjer je s starši in sestro preživela svoje otroštvo.
V prijetni večnamenski dvorani smo pripravili razstavo likovnih del, keramike, punčk iz cunj Unicefovega programa in umetnin iz idrijskih čipk naših klekljaric.
Po pozdravnem nagovoru gostiteljev, ge.Štefke Mohar in predsednika KS,g.Igorja Arha, je predsednica Društva Lipa, ga. Metka Zupanek predstavila dejavnosti društva ter predstavila posamezne avtorje razstavljenih del.
 Otvoritveni večer smo popestrili s prijetnim programom, v katerem so sodelovali: pevski zbor Lipe pod vodstvom zborovodkinje, ge. Marine Aparnik in ob spremljavi harmonike ge. Milke Živulovič, Mira Jarc, vokal in kitara, Mara Vilar, ljudska pevka, recitatorka in igralka. Krajani so z navdušenim ploskanjem nagradili nastopajoče in nas povabili, da ob prigrizku in pogovoru, preživimo še del večera skupaj z njimi.
Razstava bo odprta še do sobote, 25.5.2013.
Več v fotogaleriji.

Besedilo in foto: Mirjana Kavčič