Novice o dejavnostih in dogodkih v Društva Lipa Domžale iz let 2010, 2009, 2008 in zadnjih dveh mesecev 2007 so na starih spletnih straneh društva. Kliknite:

Novice 2010        Novice 2009       Novice 2007/2008

Opozorilo: ker so naši foto albumi shranjeni na googlovih strežnikih, na prekinitev teh povezav nimamo vpliva. Vendar si celotno zbirko fotografij lahko ogledate na  https://picasaweb.google.com/117343776576337274419

orn 2   



Zaključna razstava Lipe v knjigarni Beseda

Objavljeno .

Kot že vrsto let, je tudi letos zaključna razstava  Lipe v knjigarni Beseda.

Otvoritev je bila 18. maja 2011 ob 19 uri. Uvodne besede predsednice Lipe Metke Zupanek so predstavile široko dejavnost in izjemen napredek, neusahljivo energijo in vložen trud vseh ustvarjalcev lepote – tako slikark  in slikarjev -  kar v treh skupinah, ki jih vodi diplomirana slikarka Marija Mojca Vilar. Tudi keramičarke pod mentorskim  vodstvom  Lučke Šičarov s svojimi izdelki navušujejo, letos prvič  pa so svoja dela predstavile tudi klekljarice z mentorico Marijo Rupert. Okrog 60 umetnin – slik  različnih tehnik  in formatov krasi Galerijo Beseda, ki je postala kar premajhna tako za ustvarjena dela, kot  tudi za  obiskovalce  na otvoritvi.  Izjemne keramične stvaritve potrjujejo velik ustvarjalni in oblikovni napredek članic keramičarske delavnice. Čeprav  je klekljarska delavnica šele dobro začela z delom, se članice že lahko pohvalijo z  čudovitimi izdelki.

Kulturni program so ob otvoritvi ustvarjali pevski zbor Lipe pod vodstvom Marine Aparnik, članice literarne delavnice Silva Mizerit, Janka Jerman, Nada Lamovšek ter Mila Gvozdić Vlašić, ki je tudi članica slikarske delavnice.

Metka Zupanek je vsem sodelujočim čestitala in zaželela še veliko novih zamisli in stvaritev.

Zapisala: Binca Lomšek, fotografije: Mirjana Kavčič in Binca Lomšek