Medgeneracijsko sodelovanje 2017

Leto je naokoli in v Lipini učilnici so se ponovno zbrali mladi, bodoči tehniki računalništva iz Srednje šole Domžale, ki so bili deset dni v vlogi pedagogov. Osem jih je bilo iz tretjega in trije iz drugega letnika, vsem pa je to letna praksa. Vodja skupine je letos bil Jaka Peternelj.

V ponedeljek, 12. junija 2017, je dvanajst uka željnih Lipovcev začelo z računalniškim opismenjevanjem, tokrat je poudarek na fotografiji, a v programu so tudi druga zanimiva področja. Vprašanj po novih znanjih ne zmanjka, predavatelji se potrudijo in odgovarjajo strokovno in razumljivo. Vsak od njih je bil zadolžen, da predstavi eno od področij. Da so dijaki res dobro usposobljeni, dokazujejo tudi nekateri slušatelji, ki so se tega usposabljanja udeležili že tretje leto. Letos so modni tudi "pametni telefoni", ki nadomeščajo prenosni PC, zato si je marsikateri slušatelj znanje nabiral tudi na tem področju. Zadnji dan, 22.6.2017, smo bili seznanjeni še z možnostmi Facebook-a, zelo uporabnega socialnega omrežja.

Ne glede na to, kolikokrat smo bili na računalniškem tečaju, vedno pridobimo nekaj novih veščin in obogateni z novim znanjem zaključujemo prijetno druženje in dano možnost medgeneracijskega sodelovanja med dijaki Srednje šole Domžale in člani U3žo LIPA Domžale.

Profesor Borut Jagarinec nas je ob zaključku prišel pozdravit in hkrati povabit na jesensko računalniško brezplačno usposabljanje na njihovi šoli.

To dobro izkušnjo priporočamo za v bodoče tudi drugim.

Besedilo in foto: Mirjana Kavčič

racunalniski 2017

In še nekaj utrinkov v foto galeriji: