KOMUNIKACIJA Keramika

Objavljeno .

Otvoritev razstave keramičnih izdelkov slušateljev skupine za oblikovanje gline v LIPI Domžale, mentorica izobraževanja Lučka Šićarov, v Galeriji Loterija Slovenije v sredo, 13. marca 2013, je bila izjemno dobro obiskana.

"Zakaj komunikacija kot ključna beseda sodobnih časov v imenu razstave, ki nam v galerijskem prostoru na ogled ponuja starodobne oblike telefonov, izdelanih iz keramike, cel kup keramičnih palčkov ter Andersenovo Princesko na zrnu graha obdano s keramičnimi telefončki? Zadeva je dokaj preprosta in je zrasla na zeljniku skupine za keramiko pri U3žo Lipa v Domžalah. Po več kot desetih letih dela pod mojim mentorstvom, se je v skupini, katere večinsko jedro še zmeraj sestavlja začetna skupina z novimi in novejšimi člani ter članicami, izoblikovala neke vrste povezanost, ki presega običajne odnose, predvidene s programskimi načrti in cilji. Primer, ki ponazarja to, kar bi lahko poimenovali z računalniškim terminom 'interaktivnost', je bilo izdelovanje keramičnih telefonov. Sama oblika je ponujala možnosti, da poznavanje materiala in znanje, ki so ga pridobili, slušatelji povežejo z osebnimi izkušnjami, in naredijo naprave, katerih izgled sloni na lastnih videnjih,ki so zaznamovala naša življenja".
(delček misli Lučke Šićarov iz Uvodnika razstavnega kataloga)

K prijetnemu vzdušju otvoritve sta prispevala tudi glasbenika Ana Vipotnik - vokal in Igor Leonardi - kitara. Prijetne melodije so bile ušesom dopadne, še posebno v rezijskem dialektu pesem "bom rožice brala..."  in Ježkova   "gvažek vinčka ej..."

Več o razstavi in vzdušju ob otvoritvi v galeriji fotografij.

Razstava v Galeriji Loterija Slovenije bo odprta do 5. aprila 2013. VABLJENI!
Prispevala: Mirjana Kavčič