Obiski in gostovanja citrark in kitaristk Lipe

Objavljeno .

Na Viru:

Na povabilo krajanov Vira in tamkajšnjega župnika smo 24. marca, dan pred praznovanjem materinskega dne, Citrarke in kitaristke Lipe pod vodstvom mentorice Damjane Praprotnik, pripravile pester program in se predstavile prisotnim v tamkajšnji cerkvi. Po uvodnem nagovoru smo zaigrale in zapele pesmi iz svojega repertoarja. Sodeloval je tudi pevski zbor učencev osnovne šole pod vodstvom njihove učiteljice ge. Tatjane Podbevšek. Kot solista na citrah sta se predstavila Lua in Janez, dva mlada in nadarjena glasbenika, ki citre igrata že eno leto in sta presenetila s svojim igranjem. Program smo popestrile z recitacijami pesmi slovenskih pesnikov, ki so jih posvetili materam.

Ob koncu se je Anka Limoni, citrarka in domačinka zahvalila za obisk, za petje z nami, za aplavze in za podporo. Po nastopu pa nas je presenetila z izvrstnimi domačimi dobrotami, ki jih je pripravila posebej za nas in ta dan.

VIR1 citre2017
VIR2 citre2017VIR3 citre2017


V Srednji vasi v Bohinju:

Oskrbovance v Domu starejših v Srednji vasi v Bohinju smo citrarke in kitaristke že večkrat obiskale. V marcu pa so nas povabili, da bi 1. aprila, sicer malo z zamudo, obeležili materinski dan. Vabilo smo sprejeli in pripravili glasbeni in literarni program, ki so ga oskrbovanci doma sprejeli z veseljem in navdušenjem, nekateri so z nami tudi zapeli. Bili smo veseli, da smo jim popestrili dan in se družili z njimi. Predstavnica doma se nam je zahvalila in nas povabila, naj si vzamemo čas in se še večkrat oglasimo pri njih.

Vreme nam je bilo naklonjeno, zato smo se po nastopu odpravili še na sprehod okrog Bohinjskega jezera in uživali lepote Bohinja.

BOHINJ1 citre2017BOHINJ3 citre2017
BOHINJ4 citre2017BOHINJ3 citre2017

Marija G. Kugler
Foto: Majhenič