Ena punčka iz cunj - eno cepljenje otrok

puncke posta 2013UNICEF Slovenija in POŠTA Slovenija sta v osmih poslovalnicah v večjih krajih, odprla prodajno razstavo punčk iz cunj, ki praznuje svoj deseti rojstni dan.
Denar ene punčke, ki stane 20 eur, gre za cepljenje enega otroka iz držav v razvoju proti šestim nalezljivim boleznim. Samo s pomočjo tega projekta, smo do sedaj 16.500 punčk uspeli prodati,  odnosno najti nove posvojitelje, kar pomeni, da smo za 16.500 otrok omogočili to cepljenje.
Teh, unikatnih punčk,  pa ne bi bilo na prodajnih policah brez pridnih prostovoljcev, od otrok do starejših gospa, ki punčke izdelujejo.  Med njimi smo tudi Lipovke, ki smo v tem deset letnem obdobju  izdelale okrog 1.800 punčk. K projektu so pristopili tudi pomembni modni oblikovalci, ki punčke prodajo na dražbi.
Po navedbah Unicefa, na svetu umre kar milijon in pol otrok, le zato, ker niso bili cepljeni. Z nakupom - posvojitvijo punčke, lahko enemu izmed njih rešimo življenje.
Pridružite se posvojiteljem, punčke vas čakajo v Lipi vsak petek od 9. do 11. ure.

Nekaj utrinkov v foto galeriji:

Besedilo in fotografije: Mirjana Kavčič