Zabava z Mozartom

Objavljeno .

rozarij 2021 480x250 3 3Koncerti v Rozariju Arboretuma Volčji Potok

Pod umetniškim vodstvom Mateta Bekavca bodo v ROZARIJU Arboretuma Volčji Potok v juniju in juliju 2021 potekali koncerti klasične glasbe. 

Vstopnice za koncerte bodo na voljo na blagajni Arboretuma. Več o vstopnicah na: www.arboretum.si in http://www.kd-domzale.si/koncerti-v-rozariju-arboretuma-volcji-potok.html.

V primeru dežja koncerti odpadejo.
Koncerti bodo organizirani v skladu z veljavnimi ukrepi v zvezi s pandemijo.

Izvajalci:
Davide Lattuada – klarinet
Aljaž Beguš – klarinet
Mate Bekavac – klarinet

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimenti KV 229 (439b) za tri klarinete

Divertimento št. 3: Allegro, Menuetto, Adagio, Menuetto, Rondo, Allegro assai
Divertimento št. 4: Allegro, , Larghetto, Menuetto, Adagio, Rondo allegro
Divertimento št. 1: Allegro, Menuetto-Allegretto, Adagio, Menuetto-trio, Rondo-Allegro
Divertimento št. 2: Allegro, Menuetto, Larghetto, Rondo
Divertimento št. 5: Adagio, Menuetto-trio, Adagio, Polonaise, Romanze

O izvajalcih:
Davide Lattuada je študiral na Konservatoriju Giuseppe Verdi v Milanu. K njegovemu glasbenemu in umetniškemu razvoju so še posebej pripomogli njegovi učitelji Lorenzo Guzzoni, Rocco Parisi, Mate Bekavac in Hubertus Rudolf Verheij. Od leta 1998 redno nastopa z orkestrom La Scale in istoimensko filharmonijo. V sezoni 2005/06 je bil član Orkestra Državne akademije sv. Cecilije, nato pa se je leta 2006 pridružil Kraljevemu orkestru Concertgebouw. Od leta 2016, ko ga je k sodelovanju povabil Riccardo Chailly, je tudi član Luzernskega festivalskega orkestra. Davide Lattuada je profesor na Amsterdamskem konservatoriju in izvaja mojstrske tečaje na Nizozemskem in v tujini. Je velik ljubitelj šaha.

Aljaž Beguš je dobitnik študentske Prešernove nagrade, je diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo, podiplomski študij pa je zaključil na prestižni šoli v Madridu pri Michelu Arrignonu. Izpopolnjeval se je v okviru akademije v Villecrozu in zmagoval na tekmovanjih. Kot komorni glasbenik je delil oder z izjemnimi glasbeniki (Dag Jensen, Nicholas Daniel, Enrico Bronzi, Bruno Canino, Dora Schwarzberg, Lorenza Borrani), kot solist je nastopal z orkestrom Slovenske filharmonije (v katerem je zdaj zaposlen), s Simfoniki RTV Slovenija, z Mladinskim orkestrom Gustava Mahlerja, s komornim orkestrom Escuele Superior de Música Reina Sofia, Mantovskim komornim orkestrom, s pihalnim orkestrom ljubljanske Akademije za glasbo ter z Big Bandom RTV Slovenija. Nastopil je na uglednih festivalih, kot so BBC Proms, Luzernski festival, Young Euro Classics, Bolzanski festival, Salzburški festival in Festival komorne glasbe v Lockenhausu.

Mate Bekavac je študiral na Visoki šoli za glasbo v Gradcu, na Mozarteumu v Salzburgu, na slovitem Juilliardu v New Yorku ter na nacionalnem konservatoriju v Parizu. Mate Bekavac je že 11 sezon programski in umetniški vodja koncertnega abonmaja, ki ga za ljubitelje klasične glasbe pripravlja Kulturni dom Franca Bernika Domžale. Prav po njegovi zaslugi so na domžalskem odru med drugim skupaj z njim nastopili vrhunski svetovno znani in uveljavljeni glasbeniki. Je tudi letošnji prejemnik priznanja Občine Domžale. Odlikuje ga izjemnost glede načina podajanja klasične glasbe je v premišljeni zasnovi, ki obiskovalcem glasbo približa na inovativen način, kar izpričuje tudi zasnova koncertov v Rozariju, ki se pod njegovim umetniškim vodstvom tokrat odvijajo že drugo sezono.
 
Kulturni dom Franca Bernika Domžale