Iščemo predavatelja za poučevanje španskega jezika

Objavljeno .

ucenje starostiki 780x405Društvo Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje bo kmalu pričela s študijskimi programi in delavnicami, ki bodo del študijskega opusa v prihajajočem šolskem letu 2022/2023 in ki so namenjeni slušateljem v tretjem življenjskem obdobju. V raznovrstni ponudbi programov je tudi učenje tujih jezikov ( angleščina, nemščina, italijanščina, španščina), ki jih lahko starostniki obnovijo ali se jih v skupini postopoma učijo s pomočjo učiteljev.

Začetni jezikovni krožki zaobsegajo spoznavanje z osnovami jezika za tiste, ki se jezika še niso učili, ali so z leti neuporabe že veliko pozabili. Starostniki se bodo na sproščen način učili osnove slovnice, sporazumevanje v vsakdanjih okoliščinah, (predstavljanje sebe in drugih, pogovori v trgovini, restavraciji, na avtobusni postaji itd.) brali bodo tudi različna besedila, se učili pravilne izgovorjave besed in pisali kratke sestavke.

Nadaljevalni jezikovni krožki pa so namenjeni tistim, ki poznajo osnove jezika in želijo nadgraditi svoje znanje. V sklopu tega programa se bodo starostniki spoznali z najrazličnejšimi temami, običaji in informacijami o življenju in kulturi v državah jezika. Čas bodo namenili slušnemu in govornemu razumevanju, novemu besedišču in slovnici, pri urah pa se bodo pogovarjali v tujem jeziku.

Pred pričetkom novega študijskega leta 2022/2023, Društvo Lipa Domžale lepo vabi predavatelja/predavateljico za poučevanje španskega jezika. Zainteresirani kandidati naj se prijavijo po e-pošti na naslov društva: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Petra Petravič; Foto: canva.com