Delavnica »Polstenje copat«

Objavljeno .

Koncni izdelki polsteni copati 01Društva Lipa Domžale, Univerze za tretje življenjsko obdobje poleg svojega rednega letnega programa skozi študijsko leto občasno organizira za svoje člane tudi krajša izobraževanja in delavnice. Minuli petek popoldan in v soboto dopoldan, se je v prostorih Društva ustvarjalo iz naravne ovčje volne.

»Ovčja volna je naravni material, ki jo lahko z različnimi tehnikami oblikuješ v kateri koli izdelek želiš«. Tako je v uvodu delavnice Polstenja copat, mentorica ga. Emi Gregorčič nagovorila skupino udeleženk delavnice. S tehniko mokrega in in suhega polstenja volne se je večina udeleženk srečala prvič. Prav nič ni bilo jasno, kako bi iz kupa kosmičev volne brez šivanja ali lepljenja lahko nastali copati. Pa so na koncu vendarle nastali.

Premišljeni pedagoški pristopi mentorice so nas po korakih vodili po posameznih fazah mokrega polstenja želenega izdelka. Sproti je spremljala izdelavo vsake faze vsakogar med nami, nas prijazno spodbujala in pomagala reševati v občasnih zapletih. V fazi dekoriranja smo se prepustile svoji domišljiji, ter s tehniko suhega polstenja ustvarile barvitost in raznolikost izdelkov.

Po sedmih urah dela smo samo še občudovale polstene copate, ki so nastali pod našimi rokami. Razvile smo motivacijo, da izdelamo še kakšen par za svoje bližnje in da se udeležimo še naslednjih delavnic z mentorico go. Emi, v organizaciji Društva Lipa Domžale.

Anica Justinek

Priprava na delo

volna

01 polstenje copat

Odpiranje copat

polstimo

Koncni izdelki polsteni copati