Nastop glasbenic in literatk v domu starejših občanov Komenda

Objavljeno .

SeneCura Dom starejših občanov Komenda je zasebni socialno varstveni zavod, ki je odprl svoja vrata v drugi polovici leta 2022. Društvo Lipa Domžale si prizadeva, da s svojimi nastopi glasbenih in literarnih skupin popestri vsakdanjik varovancev domov v Domžalah in okolici.

20240124 104406

Tako smo navezali stik z gospo Moniko Vrhovnik Hribar, diplomirano delovno terapevtko, ki je zaposlena v tem domu in se kaj hitro dogovorili za prvo srečanje pri njih, ki se je odvijalo v sredo, 24. januarja 2024.

Koncert z naslovom: Božične strune so izvedle citrarska skupine Kresničke in kitarska skupina Tesere pod vodstvom mentorice glasbenih skupin prof. Damjane Praprotnik. Članici literarne študijske skupine, ki jih vodi Jana Ozimek, pa so s prijetnimi recitacijami Mire Smrkolj in Marte Smrkol popestrile koncert.

 

Marsikateri varovanec je z njimi tudi zapel ali pa tepetal z nogo v ritmu pesmi. Aplavz, kot tudi povabilo k ponovnemu srečanju sta pokazala, da so bili z nastopom zadovoljni.

Ob zaključku smo si bili vsi prisotni enotnega mnenja, da takšni nastopi kot je bil sredin nastop literatk, kitaristk in citrark Društva Lipa Domžale - Univerze za tretje življenjsko obdobje v dom starejših občanov prinese kar nekaj veselja med njihove stanovalce, ki so večnamensko dvorano doma napolnili skoraj do zadnjega kotička.

Takšna druženja imajo predvsem humanitarni namen, saj stanovalcem v domovih za ostarele popestrijo njihov vsakdanjik.

Avtor: Mimi Miklavčič; Foto: Mimi Miklavčič