Ex-tempore Ptuj Karneval 2024

Objavljeno .

Vse od 8. januarja 2024 se je bilo letos možno prijaviti na že 16. ptujsko likovno nagrado ex-tempore. Do 30. januarja je na natečaj prispelo kar 152 likovnih del iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije, večina na temo pusta in glavnega lika kurenta.

Mednarodna strokovna žirija prvega kroga v sestavi: Sofia MacchiDušan FišerIgor Molin in Vladimir Forbici, je v drugi krog in na razstavo finalistov izbrala 114 avtoric/jev, katerih dela so bila v razširjeni sestavi še enkrat ocenjevana v soboto in izbrali so najboljše. Podeljene so bile odkupne nagrade Mestne občine Ptuj, nagrade galerij LUNA in FO.VI, nagrada hotela Mitra, nagrada za najbolj izvirnega kurenta ter posebna priznanja strokovne žirije s praktičnimi nagradami. Pripravljena pa je tudi nagrada občinstva, ki bo preko socialnih omrežij stekla takoj po razglasitvi.

Nagrajenci 16. Mednarodne likovne nagrade Ex-tempore Ptuj Karneval 2024.

V Galeriji Magistrat v Mestni hiši na Ptuju je bila 10.2. 2024 ob 10. uri, svečana razglasitev nagrajencev 16. Mednarodne likovne nagrade Ex-tempore Ptuj.

2024 02 20 Ex tempore Ptuj Karneval 2024

Med nagrajenci je prejela Nagrado Festivala Art Stays in Galerije FO.VI, samostojno razstavo s katalogom

Duša Jesih

(mentorica likovnih študijskih programov v društvu Lipa Domžale)

Finalisti 16. mednarodne likovne nagrade Ex-tempore Ptuj Karneval so med drugim tudi:

Angela Dovžan,  Antonija Pacek, Brigitta Leskovar, Duša Jesih, Irena Osolnik, Ivanka (Nuša) Lojen, Joži Anžin, Majda Sitar, Milena Zanoškar, Nuša Čučnik, Veronika Strašek

Oddana dela  so uvrščena na razstavi v Galeriji Magistrat in v Mali galeriji Galerije mesta Ptuj, ki bosta na ogled do 23. februarja 2024.

Naši mentorici Duši Jesih iskreno čestitamo !!!!!!

Članice slikarskega krožka obeh skupin Lipe Domžale.