Predstavitev jubilejnega 15. zbornika Ko zorijo sanje

Objavljeno .

lipa zbornik 2016Predstavitev je bila v KD Franca Bernika, Domžale, v torek, 31. maja 2016.

Vodstvu in literarnemu krožku Lipe se je v uvodnem nagovoru zahvalila za aktivno delo na kulturnem področju podžupanja, mag. Jana Miklavčič in opravičila odsotnost župana. Predsednica Lipe, g. Metka Zupanek se je Občini Domžale, županu Toniju Dragarju zahvalila za moralno in materialno pomoč ter za pozitivni odnos do starejših občanov.

Pesmi in odlomke zgodb avtorjev zbornika so brale članice literarnega krožka Lipe Domžale: Marija Dodič, Janka Jerman, Mira Smrkolj, Mija Stupica in Iva Ogorevc. Da so se besede lepo ugnezdile v poslušalce v polni dvorani, so vmes dvakrat zaigrale citrarke Lipe Notice, ki jih uspešno vodi in dopolnjuje z violino profesor Peter Napret.

V zadnjem delu programa so oder napolnile plesalke. Najprej gostje Univerze ta tretje življenjsko obdobje v Tržiču, ki so sploh nastopile prvič, in jih vodi dr Metka Knific, a so s svojimi plesi navdušile. Seveda pa so Češminke, članice plesne skupine Lipe in Šole zdravja Domžale, prav zažgale s svojo izvirno plesno točko o pletenju slamnikov in s plesanjem ob zvokih harmonike g. Mile Živulovič.

Predstavitev jubilejnega zbornika je povezovala Zlatka Levstek, vodja literarnega krožka Lipe. V zborniku so tudi pesmi naših kolegic, ki so se že poslovile od tuzemskega ustvarjanja, Irene Čuk, Anice Gladek, Jožefe Juršič in Silve Ocepek, nekaj pesmi pa so prispevali oskrbovanci domov za starejše, domžalskega in mengeškega. S svojimi slikami so zbornik popestrile članice likovnega krožka Lipe, ki jih vodi g. Mojca Vilar.

In ker so besede med, sladka brv prijateljstva, most odkritosti, majava, a trdna vez, ki povezuje in boža, skupne skrivnosti, branje zbornika Ko zorijo sanje močno priporočamo.

Tekst: Zlatka Levstek
Fotoalbum: Marjan Levstek
Video: You Tube, Miro Pivar - Domzalec.si

 

Fotoalbum je dosegljiv tudi na https://plus.google.com/photos/117343776576337274419/albums/6291143875709496577