Zaključni koncert citrark in kitaristk

Na Lipi smo v juniju še vedno aktivni, čeprav se je šolsko leto že izteklo, saj zaključujemo dejavnosti, ki so nas vse leto razveseljevale. Vse leto članice društva brusimo svoje prste na strunah citer in kitar, na koncu leta pa izpod prstov zvenijo lepe melodije, s katerimi smo se predstavile v sredo, 8. junija. V programu so se zvrstile melodije začetniške in že verzirane citrarske skupine, ki so jim v nekaterih pesmih pritegnile še kitaristke. Slednje so ubrano zaigrale nekaj melodij tudi same.

Naša voditeljica Damjana nas je presenetila z mladimi gosti, ki so s svojo mladostno radoživostjo polepšali naš koncert. Dva mlada citrarja sta nam pokazala, kako mladi prsti že po nekaj mesecih vaje iz strun izvabijo ubrano melodijo. Za konec pa nas je s svojim nastopom navdušila otroška folklorna skupina, katere člani so nam prikazali otroško igro nekoč in tudi pravi ples parov ob odlični glasbeni spremljavi.

citre jun2016 1citre jun2016 2citre jun2016 3
tekst: Jožica Polanc