Računalniško opismenjevanje starejših - Lipa 2016

Objavljeno .

rac2016 0327 MediumV ponedeljek, 13. junija, se je že tretjič v Lipi začelo računalniško opismenjevanje starejših v medgeneracijskem sodelovanju z dijaki drugega in tretjega letnika Srednje šole Domžale, smer: računalniški tehnik.
Uka željnih se nas je zbralo kar petnajst, nekateri prvič, nekateri pa utrjujemo že znane snovi. Dijaki - predavatelji so se letos še posebno pripravili in opremili računalnike z uporabnimi programi. Vodja predavateljev je bil dijak tretjega letnika Žiga Pele. Vsi smo bili
veseli, da nam je zelo pregledno pisal navodila na tablo korak za korakom, da pridemo do želenega rezultata: prenos fotografij, Facebook, Skype, YouTube, urejanje-kategorizacija E-pošte, prenašanje datotek oz. map v mapo, pripenjanje zavihkov, in tako naprej,
še marsikaj pa bo ostalo za drugo leto, ko bo spet organizirano izobraževanje. Predavateljev je bilo osem, tako da sta bila dva slušatelja na enega predavatelja.
Izobraževanje v Lipi je bilo organizirano od 13. do 22. junija. Zadnji dan so nas obiskali predstavniki Srednje šole Domžale: pomočnik ravnatelja, Marjan Ravnikar in profesor računalništva, Borut Jagarinec. Za zaključek je vse prisotne nagovorila predsednica Društva Lipa, Metka Zupanek, zahvalila se je predstavnikom SŠ Domžale za pripravljenost na medgeneracijsko sodelovanje, že nekaj let uspešno, kar potrjuje tudi tako veliko zanimanje prijavljenih.
Svojo zahvalo so slušateljice strnile v lični vizitki s sledečo vsebino : Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš,
                                                                                                      če nekoga rad imaš,
                                                                                                      če si človek do ljudi....      /Tone Pavček /
 
Dragi naši mladi predavatelji!
Hvala za vse: za veliko novih strokovnih  navodil, potrpežljivosti, razumevanja, spodbujanja, smeha....
Polepšali in obogatili z znanjem ste naš svet.  
Hvala! 
Vaše učenke: za Dragica Količ
 
rac2016 3627 Medium
 
 
Prispevek:Mirjana Kavčič